La Maison

Beschermde Woonvorm

Woonvoorziening La Maison

beschermde woonvorm

Woonvoorziening La Maison is een beschermde woonvorm in de gemeente Lelystad. Waar wij binnen een kleinschalige woongroep (8 pers) vaardigheden aanleren/onderhouden van wooncompetenties aan/bij volwassenen, die noodzakelijk voor zelfstandig wonen.

Woonvoorziening La Maison vindt dat ieder mens het recht heeft om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en functioneren en regie te voeren over het eigen leven.

De woonvoorziening La Maison biedt ruimte aan 8 cliënten. Allen beschikt u over een eigen slaapkamer voorzien van een wasbak met warm/koud water, een bed, raambekleding en een kledingkast.

Ontspanning

Op de tweede verdieping is een riante keuken en woonkamer gesitueerd waar er kan worden gekookt, gegeten, en ontspannen.

Voorzieningen

Het pand betreft drie verdiepingen waar er op de eerste en derde een riante badkamer aanwezig is. Daarnaast biedt La Maison voorzieningen om uw was te doen in het washok op de bovenste verdieping.

Workshops

De gezamenlijke ruimte wordt ook gebruikt bij groepsactiviteiten, cursussen vergaderingen en workshops.

Motivatie

Wij signaleren dat een grote groep mensen door verslaving, schulden, en sociale en psychische problemen aan de rafelranden van de maatschappij leeft. Meestal zonder werk, met een uitkering, vaak alleen en niet in staat om uit het dal te komen. De probleemaanpak en behandeling is veelal gericht op afgebakende terreinen. De verslavingszorg helpt bij verslaving, GGZ bij psychische problemen en bewindvoerders zorgen er voor dat schulden worden afbetaald en schulden niet oplopen.

Woonvoorziening La Maison richt zich op de basis. Rust en regelmaat, veiligheid en vertrouwen, structuur en duidelijkheid. Met begeleiding gericht op het aanleren van vaardigheden en het opbouwen van een sociaal netwerk en een duidelijke ketenregie door de begeleider kan een goede basis worden gelegd waarbij terugval en het jo-jo effect wordt voorkomen. De basis die leidt naar echte zelfstandigheid, met woonruimte, werk en inkomen.

La Maison

Woonvoorziening

Past bovenstaande bij u en bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen meldt u zich dan aan bij La Maison

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ: